Lad os gå vejen sammen

Panodilpigernes smuthul!

078e8845-046c-4a04-9887-972784498410Det er tidlig morgen jeg vågner efter en nat med muskelsmerter, og bevæger mig ud i køkkenet for at finde et gram Panodil. I pakken ligger en enkelt panodil a 500 mg og griner af mig.

Øv det er typisk når jeg har brug for 1 gram til at dulme mine smerter så jeg kan komme godt i gang med dagen, så er der kun 1 tilbage.
Normalvis tager jeg helst ikke medicin, i forbindelse med mit arbejde uddeler jeg store mængder af dette dagligt.
Dette har bevirket at jeg i mit eget liv forholder mig yderst kritisk til medicin indtag og helst søger andre muligheder.

Men denne mandag morgen ville det have været herligt med to stk Panodil. Irritationen over at skulle turen ned på apoteket for at købe nye forsyninger velvidende, at jeg der kun kan købe 1 pakke Panodil med 20 stk i virker belastende.
Jeg ved godt i kraft af mit faglige virke og min uddannelse, at dette skyldes de mange unge pigers forsøg på, at tage deres eget liv gennem en overdosering af panodiler.
Deraf navnet panodilpigerne.

Jeg tænder min computer og går ind på websiden Apopro, der eftersigende skulle være et online apotek. Her er det muligt at bestille både håndkøbs- og receptpligtig medicin og få det leveret til døren samme dag, eller dagen efter.
Siden er simpel at navigere rundt på og meget hurtigt finder jeg mine Panodil.
Uden at tænke videre over det trykker jeg på antalsknappen og det viser sig, at det er muligt at bestille op til 5 pakker Panodil af gangen.

Jeg ser godt at der er en orientering om, at ved køb af disse skal jeg være 18 år gammel, men ingen steder i resten af min bestilling skal jeg verificere, at dette rent faktisk er tilfældet.
Jeg bestiller stort ind, 5 pakker Panodil Zapp med 10 stk i hver og tilsvarende af Ipren.
Det er også billigere og betyder samtidig med, at så har jeg et lager liggende til lang tid.

Apopro er heldige at jeg er en voksen og ansvarlig kvinde, der godt kender til konsekvensen af, at indtage 50 stk Panodil+50 stk Ipren på en gang.
Dette også selvom de er pakket ind i blisterpakker med formålet, at det så tager længere tid at få dem ud.
Hvor der er vilje er der vej, siges det.

Tine Vestergaard er kvinden bag online apoteket Apopro. Hun er oprindelig uddannet farmaceut og Apoteker.
Hun startede det digitale apotek op i 2015 kun 4 år efter, at lovgivningen i forhold til salg af smertestillende i håndkøb til unge under 18 år blev skærpet.
Dette på baggrund af de mange hændelser med teenage piger, der tog en overdosis af disse med risiko for store følgeskader og med deres liv som indsats.

Firmaet GSK kæmpede gennem 15 år for at få lovgivning omkring køb af Panodil, og den 30 september 2013 blev det vedtaget at der kun måtte ske et salg af pakker på 20 stk af gangen i håndkøb.
Men allerede den 7. Marts 2011 fik vi i Danmark skærpet reglerne for køb af Panodil til unge under 18 år, der bevirker at de skal have en recept fra egen læge til dette.

De nye regler har til hensigt at mindske det stigende antal selvmordsforsøg med smertestillende medicin blandt unge mennesker.

De nye regler betyder:
* At unge under 18 år kun må købe smertestillende medicin på et apotek
* At unge under 18 år kun må købe smertestillende medicin, hvis de har fået det på en recept fra deres læge
* At unge skal være fyldt 15 år, hvis de køber anden medicin i håndkøb.

Men Tine Vestergaard grundlæggeren af firmaet Apopro har givet de unge Panodil piger nyt håb igen. For på hendes webside kan de købe op til 100 stk Panodil + Ipren og få det leveret til døren af en fragtmand allerede dagen efter.

Under 1 time senere går jeg ind på Apopro og laver endnu en ordre men denne gang i min datters navn, hun er under 18 år gammel.
Her lykkes det uden problemer at bestille 5 pakker kodimagnyl med 20 stk i hver og 2 pakker Panodil med 10 stk.
Alt sammen til levering i morgen.

Der er altid et smuthul og gennem Apopro er det ingen sag, at indkøbe smertestillende til et brag af en fest.
Det eneste du skal er at gå ind på deres webside https://apopro.dk .

Let the party begin!!!!

Men jeg håber at opmærksomheden gennem dette indlæg vil være medvirkende til, at APOPRO lukker deres smuthul så ingen andre får mulighed for, at købe stort ind som jeg.
For tænk om det var med det formål, at tage deres eget liv.

Favn livet Lene

Del gerne din mening

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

del gerne din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os gå vejen sammen