Det sidste nakkeskud til vores sundhedsvæsen, ”hospitalsplan 2020”

Vores børn lærer det er ok, at skide i egen rede!

Se København fra en DC9

Vores børn lærer, at det er ok,at skide i egen rede!

Jeg tænker at mennesker grundlæggende ikke er født onde, men hvad vi får med i opvæksten og det miljø vi færdes i har stor betydning for hvordan vi udvikler os.

Ser du den hjemløse i sin sovepose på din vej gennem dit fortravlede liv, og køber selvfølgelig et hjemløse blad og så er samvittigheden intakt. Du kan som prikken over i’et poste denne gode gerning på Facebook så er dit ego pustet lidt op, for pokker da vi er jo gode mennesker, der gør gode gerninger.
Tiggeren for enden af trappen på Nørreport med den brugte kaffekop i hænderne, “Hej”, siger hun i det du passerer hende hastigt.
København er langsomt ved, at blive invaderet af tiggere, flaskesamlere og soveposer i bybilledet.

Savner at opleve den uselviske gerning, der udføres fordi det ligger hjertet nærmest, men det er jo ikke det vi poster på Facebook eller blamerer os med til omgivelserne.
Det der gøres uden, at tænke det skal gøres fordi, at så kan andre se, at vi er gode mennesker mister jo værdien i det, at andre er nødt til, at vidne det.
Eller er det stadig en god gerning, når blot intentionen var oprigtig og hvorfor så føle trang til, at dele det med alle?

Det der med at rejse sig op i bussen for ældre og dårligt gående, gravide eller folk med børn.
At nikke pænt til hinanden, holde døre og tage hensyn til hvor højt vi taler i mobil offentlige steder.
At forholde os hensynsfulde i trafikken, servicemindede i butikkerne og ikke mindst, at have respekt i mødet med hinanden.

Hvor faen blev det af?

Jeg elsker bylivet, elsker at være en del af pulsen og det travle liv. Men jeg bad sku ikke om, at blive mødt med disrespekt i bybilledet, folk der har nok i sig selv og knap nok ser op fra mobilen i det offentlige rum.
Alle har nok i sig selv, og en tur med 5 A eller metro kræver mandsmod og spidse albuer i myldretiden.

København er i gang med, at blive voldtaget for højlys dag, og vi opdager det ikke engang men vender blot det blinde øje til.
Hun er invaderet af Rumænere, der skider og pisser på hende, ligeglade unge der overmaler hende med graffiti og affaldet flyder i gaderne.
En generation af ligegyldighed er skabt og vi voksne i form af Københavns kommunes renovering samler det, da bare op efter dem.

Mine morgenløbeture er lig med, at blive konfronteret med alle disse sovende mennesker, på bænke, græspletter og på de indgange til kontorbygninger hvor, der er mulighed for, at finde ly for regn/blæst og nysgerrighed.
Under broerne ved søerne ligger de på madrasser side om side,mænd og kvinder tæt op af hinanden.

Ved peblinge dosseringen står en mand og vasker sig ved vandposten, som var dette et fast morgenritual her inden dagen rigtig begynder for de fleste.
På græsset er flere i gang med at pakke deres begrænsede ejendele sammen inden Louises bro invaderes af morgenmylderet.

Ved Rådhuspladsen har en familie camperet på hjørnet ved 7/11, med klapvogne og campingstole.
Dagen fordrives gennem tiggeri og tilnærmelser til de mennesker, der kommer vejen forbi.

På Nørreport sidder en flok hjemløse der åbner dagens første pilsner til at skylle munden med, for at tage den dårlige smag og tage hul på endnu en udfordrende dag.
Kampen om pladserne i en by, der hurtig ekspanderer af illegale immigranter, studerende, tilflyttere og turister i en folkelig mængde af kaos.

Parkerne er fyldt med solbadende kroppe der hygger sig alt i mens folk med sorte poser går rundt i blandt dem for at redde sig de flasker der tømmes en efter en.

Oplever at københavn bliver revet væk under benene på mig, ser til imens hun drukner i affald og mennesker der slår lejr i den altid vågne by.
Mit tilhørsforhold til den summende, levende og smukke by fornærmes af disse nye kaotiske og uhumske forhold.

Vi har opfostret en generation af svin der uden at blinke dumper alskens affald efter sig på deres vej, velvidende at der kommer nogen og rydder op efter dem.
Vi opdrager hundeejere til at samle lorten op og ikke lade den ligge til at træde i for andre.
Men det er helt ok at vores unger smider byturens rester i parker, gader og stræder uden at vi løfter et øjenbryn.
At alle rygere smider deres skodder på gaden jokket ud på fortorvet efter sidste sug.
Folk der hakker/spytter og snotter på gaden uden omtanke for de omkringsværende.
Hvor mange ville hælde skraldespandens indhold ud over køkkenbordet og tømme askebægeret i sofaen.
Nej det var det jeg tænkte, hvorfor fanden skulle det være anderledes i det offentlige rum.

I mødet med det eller de der ser anderledes ud end gennemsnittet er det ingen skam at håne og åbenlyst gøre denne opmærksom på at vedkommende har en stor røv, er fed eller hvad det måtte handle om.
Det er jo vores ret i Danmark at vi ytrer os om hinandens svagheder og skavanker.

Verden er blevet globaliseret og effektiviseret gennem tiden, men aldrig har vi været længere fra hinanden og tænkt mere på os selv end i dag.
Det er den stærkeste der overlever og hvor faen blev alle de sovende mennesker af der fyldte op på de grønne pletter og bænke?

Københavns kommune har ryddet op og sat affaldet bag lås og slå for en tid…img_6910

 

Favn livet Lene

Del gerne din mening

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

del gerne din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sidste nakkeskud til vores sundhedsvæsen, ”hospitalsplan 2020”